torstai 21. maaliskuuta 2013

Näyttötyö

Näyttötyön kirjallinen osio.

Teen näyttötyöni jauhemaalauksella. Työkseni annettiin maalata ulkokäyttöön tulevat metalliosat.

Työvaiheet:
Kun sain osat minun piti esipintakäsitellä ne. 3M:n karhealla karhunkielellä (punaisella) pyyhkäisin osien pinnat. Tämän jälkeen ennen osien esilämmitystä putsasin osat rasvanpoisto aineella. Myös ennen esilämmitystä poistan mutterit ja pultit, kun tämä on tehty voin ripustaa kappaleet telineeseen koukuilla ja laittaa ne uuniin. (n.200 astetta).
Osien esilämmityksen tarkoitus on saada maali tarttumaan kulmiin joita on vaikea maalata. Jos ei esilämmitetä kappaleita ,niin maali ei tartu niihin ahtaisiin kulmiin. Ja silloin syntyy Faradayn häkki-ilmiö.
Kun osien pitää kestää ulkokäyttöä ,maalaan ne polyesterijauheella. Maali on Teknosin INFRALIT PE 8350-15. Kyseinen polyesterijauhe on tehty kestämään erilaisia sää olosuhteita. Ja väriltään puolikiiltävä musta.
Ennen maalausta on hyvä olla tietyt suojavarusteet;
- Hengityssuojain
- Suojahanskat
- Turvakengät
- Suojapuku/Haalari
- Kuumuutta kestävät hanskat
- Suojalasit

Kun varusteet on kunnossa kappaleet voi ottaa pois esilämmityksestä. Ennen maalausta on hyvä muistaa maadotuspiuhojen kiinnitys jotta maali ohjautuu paremmin kappaleeseen kuin telineeseen. Ennen maalausta on myös hyvä tietää maalin sulamisaika.
Polyesterijauheen sulamisaika n.200 asteessa on 10-13 minuuttia.
Lopuksi laitan valmiit osat jäähtymään toiseen telineeseen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti